Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще

...
 Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще
Коментари Харесай

Нинова към "министрите" си: Каквото обещаете - изпълнявате

  " Нека чуем мнението на хората. Моля ви, без популизъм. Ще се ангажираме единствено с политики, които са изпълними. Всяко ръководство след Борисов ще е доста мъчно. Цели системи и браншове ще изискват възобновяване. Тоест, всяко заричане в този момент, би трябвало да е изпълнимо при едно вероятно ръководство . Приоритетни за левицата тематики би трябвало да са: опазването на здравето, стопанската система, приходите и образованието ". Това е декларирала водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова през днешния ден по време на първата среща сред Изпълнителното бюро и ръководителите на новите партийни препоръки - или така наречен " кабинет в сянка ". Съветите бяха основани в неделя на пленум, а главната им цел е да дадат стегнат алените редици и да предложат опция на ръководството на ГЕРБ и Бойко Борисов.  

На днешните диалози пък е било взето решение " всеки съвет да направи подробен разбор на работата на съответното министерство в кабинета Борисов, в какво положение е институцията по повод осъществяване на политиките и от финансова позиция. Съветите би трябвало освен да разпознават проблемите и откритите въпроси, само че и да предложат способи за тяхното решение ", показаха от пресцентъра на " Позитано " 20. Червените " министри в сянка " ще би трябвало да изготвят тематики за питания, които депутатите от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " да внесат като въпроси към съответните министри от кабинета " Борисов 3 ". 

Нинова, която пък работи интензивно за идващ министър председател, е дала и други задания - образуване на срещи и диалози с представителите на браншови организации, привличане на специалисти по управнически тематики, правене на предизборна платформа, чиято основа е управническата стратегия на соцпартията- " Визия за България “.

КОЙ КОЙ Е В ЧЕРВЕНОТО ПРАВИТЕЛСТВО?

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която завоюва нов мандат отпред на партията през септември посредством първите директни избори в партийната история и разчисти пленума от най-яростните си съперници, в този момент към този момент се пое курс към спечелването на идващите парламентарни избори. В неделя след съвещанието на необятното партийно управление тя оглави и така наречен " кабинет в сянка ". Партийните препоръки би трябвало да работят по политики, свързани с обособените браншове в развиването на страната.

Министерствата са 17 и дублират настоящия кабинет на Борисов. Самата Нинова застава отпред на Съвет по ръководство, в който влизат всички ръководители на препоръки - т.е. " министрите в сянка ".

Депутатът-юрист Крум Зарков поема Съвета по правораздаване. В сегашния парламент той е един от главните вносители на законодателни оферти, свързани със правосъдната промяна. Зарков е приключил право в Сорбоната с отличие.

Зам.шефът в Българска социалистическа партия Атанас Зафиров поема проблемите в защитата . Той бе и два мандата народен представител. Завършил е български език и история и финанси, специализирал е политология и политически мениджмът в Нов български университет и в Московската школа за политически проучвания. Завършил е и Военната академия " Г. С. Раковски ", откъдето идват и ползите му.

Не изключително известния в общественото пространство Орлин Ваташки застава отпред на Съвета по финанси . Той е приключил финанси на предприятието в Икономическия институт към Българска академия на науките и е специализирал банково дело към УНСС. Беше общински консултант от левицата в София, както и зам.шеф на комисията по финанси и бюджет.

Адвокатът от Шумен Веселин Пенчев става " министър в сянка " по вътрешни работи. Той е два мандата общински консултант в града, като в локалния парламент работи в комисиите по право и публичен ред и по бюджет.

Червеният " външен министър " е Евгени Кирилов - дълготраен народен представител в българския парламент, както и има два мандата в Европарламента.

Младият народен представител Димитър Данчев ще дава отговор за бизнеса и ще дава хрумвания в тази тенденция. Застава отпред на съвета по стопанска система. Той е приключил Икономическия университет във Виена, магистър е по бизнес администрация, а преди този момент - и бакалавър МИО от УНСС.

Георги Свиленски, който оглави аления избирателен щаб, а и е зам.шеф на ПГ, е с сектор превоз. Той е зам.-шеф на отрасловата комисия в Народното събрание, трети мандат е народен представител.

Бившият обществен министър Емилия Масларова и депутатът Георги Гьоков ще дават отговор за обществената политика. В момента Масларова, която има и няколко мандата зад тила си като народен представител, преподава обществени политики в Тракийския университет в Стара Загора. Гьоков пък е народен представител втори мандат, инженер по обучение, бил е общински консултант в Стара Загора.

" Енергийното острие " Таско Ерменков, е трети мандат народен представител, а в актуалното Народно събрание е и зам.-шеф на комисията по енергетика и на подкомисията за наблюдаване на активността на КЕВР. Завършил е МИО в Московския институт за интернационалните връзки, лекар в региона на техническите науки.

" Регионалният министър " е кметът на Самоков Владимир Георгиев , който е трети мандат на поста. По специалност е правист.

Лидерът на плевенските социалисти Свилен Атанасов е отпред на Съвета по земеделие, храни и гори.  Той е агроинженер по специалност - приключил е Аграрния университет в Пловдив. И има магистърска степен по селски региони и селски туризъм от английски университет. Шеф е на лявата група в общинския съвет в Плевен.

" Екоминистър " е депутатът Атанас Костадинов, който бе и зам.министър в Министерство на околната среда и водите по време на тройната коалиция . Костадинов е с две магистратури - социология и философия, както и специализация в Харвардския университет.

Шефът на общинския съвет в Златоград Емил Хумчев, който е едно от новите лица в Българска социалистическа партия, ще дава отговор за туризма. Завършил е лицей по туризъм в Благоевград, а преди този момент и СПТУ по туризъм в Смолян. Преди да влезе в политиката, имал частен бизнес. Бил е зам.областен шеф при кабинета " Орешарски ".

Милко Багдасаров " поема " образованието в аления кабинет. Като народен представител в 42-ото Народно събрание той бе зам.-шеф на отрасловата комисия. Багдасаров е с няколко висши образования - математика, информатика, бизнес и държавна администрация и счетоводство. Той е най-дългогодишният регионален водач на БСП-Кърджали.

Георги Йорданов, който е зам .-шеф на комисията по опазване на здравето в Народното събрание оглавява отрасловия съвет. Той е стоматолог по специалност. Напоследък името му бе забъркано в скандал дали дипломата на щерка му е достоверна или не.

Издателката Светлана Шаренкова ще се занимава с медийната политика.  Тя е приключила обществена логика на психиката в Московския държавен университет и е работила в Института по социология към Българска академия на науките. Доктор по политология. Председател на конгрес “България - Русия ” и зам.-шеф на Федерацията за другарство с народите на Русия и Оперативно-наблюдателно дело, член на управлението на Всемирната асоциация на съветската преса и на конгрес “България - Китай ”.

Дългогодишният състезателен публицист и бивше пресаташе на ЦСКА Иван Ченчев е отпред на Съвета по младежта и спорта. Той има опит и в двете сфери, защото, преди да влезе в политиката, е работил като треньор по футбол в Торонто, Канада. Депутат втори мандат и началник на отрасловата комисия в Народното събрание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР